keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Check-listiä, niin fyysistä kuin henkistä!


Niin se on taas viikko vierähtänyt hirmuisen nopsaa vauhtia. Täällä on vähän ollut mahapöpöä tai jotain vastaavaa liikenteessä, sillä viime päivät on mennyt aika lailla täysin levätessä ja voimattomana. Tänään tajusin, että virallinen äitiyslomani alkaa olla ovella ja raskauspäivät sen kun vain hupenevat! Päätinkin tänään hieman fiilistellä ja pakkailla reppua valmiiksi h-hetkeä varten. Näin tilanne alkaa konkretisoitua itsellekin paremmin :)

Tällä hetkellä repusta löytyy:

vauvalle: kaksi bodya, parit puolipotkuhousut, tumput, myssy, peite, harso sekä paksumpi haalari kotiintuloa varten.

Itselle olen pakannut mukavat väljät housut ja paidan, alusvaatteita, imetysliivit ja liivinsuojia, siteitä, sukat ja villasukat. Rentoutumista ja kivunlievitystä varten mukaan tulee kauratyyny, stressipallo sekä golfpallo, joka toimii täydellisesti itsellä rentouttajana jalkapohjien hierontaan seisoma-asennossa. Lisäksi pakkaan myöhemmin tietysti hygieniavälineet, hammasharjan, -tahnan jne, sekä arganöljyn hieromista varten. Mukana myös rentouttava vartalosuihke! Musiikkia ja ristikkolehti löytyy myös sekä laturi kännykkää varten. Herkkuosastolta löytyy kauan himoitsemaani salmiakkia, sekä vauvanilo-yrttiteetä, jota ajattelin tosiaan juoda jo sairaalassa maidon nousua ajatellen :) Tärkein, mitä ei saa unohtaa, on tietysti neuvolakortti ja synnytystoivelista! Näillä pääseekin jo hyvään alkuun..

Kotonakin on valmistauduttu jo siinä määrin, ettei ainakaan mitään oleellista puutu. Vaippoja tosin pitäisi vielä hommata kaappiin ja joitakin vaatteita ajattelin käydä shoppailemassa tässä lähiaikoina :) On jännä, kuinka paljon sitä helposti hamstraisi vaikka mitä kaikkea jos hommaisi tosiaan kaiken, mitä suositellaan. Itse kuitenkin olen saanut pidettyä tällä kertaa järjen päässä ja ajattelin hommata monet asiat vasta jos koemme tarvitsevamme. Pääasiassa vauva tarvitsee unta, syliä, ravintoa ja lämpöä, siitä selviää ilman "turhia härpäkkeitä". Meillä jäi esikoisen kanssa käyttämättä pinnasängyt ja hoitopöydät (ei mahdu vessaan/kylppäriin, jossa pesut kuitenkin tehdään) ei ollut sitteriä tai edes maidonkerääjiä. Tässä voikin ottaa ihan rennoin fiiliksin ja valmistautua vain henkisesti tulevaan koitokseen :)!

Myös henkinen valmistautuminen on yhtä tärkeää, tai jopa tärkeämpää kuin tavaralista. Oloni synnytyksestä onkin alkanut tulla päivä päivältä luottavaisemmaksi ja päällimmäisenä on mielessä onnellisuus ja positiivisuus synnyttämään lähtiessä. Haluan sysätä niillä pois vanhoja pelkoja, silti mielessä pitäen, etten itse voi hallita, mitä tapahtuu. Oloani ja mieltäni voin kuitenkin jotenkin hallita ja koitan pitää sen mahdollisimman rauhallisena ja mennä intuitiivisesti kehoani kuunnellen. Ajattelen synnytystä ja tulevaa vauvaa joka päivä, teen sen hyvillä mielin :) Hengitysharjoituksia ja meditaatiota, luottavaisia ja kannustavia ajatuksia päivittäin! Odotan jo ilolla ja jännityksellä synnytystä ja tutustumista uuteen tulokkaaseemme, joka kovasti kertoilee päivittäin olemassaolostaan voimakkailla potkuillaan ja mylläilyillään ❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti