perjantai 11. elokuuta 2017

Neuvolakuulumisia..

Tänään pamahti käyntiin raskausviikko 32! Eilen käytiin neuvolassa ja asiat mallillaan :) ! Siellä tehtiin tällä kertaa isyydentunnustus, joka on ihan huippujuttu, ettei tarvitse enää erillisissä virastoissa ravata. Muistan esikoisen kohdalla, ettei kyseistä toimenpidettä silloin vielä neuvoloissa tehty. Sain myös selänvenytysohjeita kipeytyneelle selälle, sekä muistin virkistämiseksi lappusia erilaisista synnytysasennoista. Lappuset on tulostettu näemmä bebesinfo.fi sivustolta, joka on ihan huippu sivusto ja itselle jo varsin tuttu esikoisen ajoilta :)!!  Varattiin myös aikaa pelkopolille synnytysasioiden tiimoilta ja sainkin ajan jo ensi tiistaille!

Neuvolan mittauksista voisin myös mainita rauta-arvoista, jotka näyttivät taas hieman laskeneen, vaikka lisärautaa syönkin. Kesällä hemoglobiini näytti alimmillaan 93, mutta varsinaisessa labran verikokeessa se oli korkeampi. Neuvolassa sormenpäästä otettavat rauta-arvot voivatkin heitellä yllättävän paljon kudosnesteen määrästä riippuen, joten ne ovat yleensä vain suuntaa antavia. Toinen heittelevä mitta tuntuu olevan kohdunpohjan korkeus eli sf-mitta. Noin kuukausi sitten lääkäri mittasi sen olevan 19,5, kun taas eilen neuvolassa mittaa oli peräti 29! Näitä mittoja ei siis kannata liiakseen murehtia :) Nyt neuvolakäynnit alkaakin hieman tihentyä näiden viikkojen jälkeen.

Kävin myös hoitelemassa Kelassa "viime tingassa" äitiysrahahakemuksia, jonka ns. deadline  on 2 kk ennen laskettua aikaa. Samalla kaavakkeella sai näppärästi haettua myös lapsilisän ja kaikki muut äitiysvapaita koskevat seikat. Välillä Kelan kanssa takkuamiset voivat tuntua turhauttavilta, mutta mielestäni meillä on onneksi Suomessa hieno systeemi, jolla tuetaan ihmisiä erilaisissa tilanteessa. Useimmissa maissa ollaan puilla paljailla tai on selvittävä pelkästään esimerkiksi puolison tuloilla.

Pian viikonlopun viettoon! Täällä havitellaan intohimoisesti mustikkametsään, joka ei valitettavasti tänä kesänä oikein ole tämän vatsan kanssa sujunut, mutta jos sitä muutaman saisi edes maisteltua ;)! Mukavaa viikonloppua!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti