torstai 24. elokuuta 2017

Oloja..

Tässä on vierähtänyt viikko aika hujakasti, tosin pääasiassa aika vaivaisena :D Viime viikkoinen paikkojen järjestely on saanut jäädä ja lepo on tullut todella tarpeeseen. Olen kärsinyt nyt huonovointisuudesta, tänään jopa oksensin aamulla. Lisäksi vatsaa ja selkää jomottelee hiukan eri tavalla kuin tähän asti ja supistukset ovat selvästi napakampia, mitä pidemmälle mennään. En muista, että esikoiden kohdalla nämä viimeiset viikot olisivat olleet ihan näin tiukkoja. Jokainen raskaus on kuitenkin yksilöllinen, joten on vain mentävä sen mukaisesti.

 Viime yönä heräsin myös voimakkaaseen kipuun alavatsalla ja alaselässä, jota seurasi muutamat peräkkäiset harjoitussupistukset. Onneksi olotila helpotti ja sainkin nukuttua jotenkin yön. Tänään kävin lääkärillä ja valkosolut olivatkin kahdella plussalla, joten ei auta muuta kuin hakea tulehdusarvojen takia antibioottia (jota en kyllä normaalisti järin helposti suostu käyttämään) apteekista ja soitella huomenna tarkempia tuloksia. Jos tulehdusta ei hoideta, niin silloin riski ennenaikaiseen syntymään yleensä kasvaa. Myöskään emme tehneet turhaan sisätutkimusta, sillä sekin saattaa lisätä supistuksia ja synnytysriskiä. Itse asiassa noin viikon verran kun eteenpäin mennään, ei periaatteessa vauvan syntymää enää estellä, jos sattuisi tulemaan ennenaikaisena :)

Myös selkäkivut ja närästys on ollut todella voimakasta viime aikoina. Syödä pystyy vain pieniä määriä kerrallaan, ruoka nousee kurkkuun makuulla, mutta istuminen taas tekee huonoa selälle. Autolla ajelen vain pieniä matkoja käyttäen selän takana kauratyynyä, sillä muutoin istuminen tekee selälle kipeää. Rakas rentoutumistapa, saunominen, on myös jäänyt vähemmälle viime aikoina, sillä hapenottokyky ei ole ihan samaa luokkaa kun normaalisti. Koitankin saunoa hieman miedommissa lämpötiloissa ja istua hiukan alemmilla lauteilla sen verran mitä pystyy :) Yöunet ovat edelleen katkonaisia, mutta lohdutusta tuo se, että maanantaina Lidliin tulee vihdoin myyntiin edullisia kokovartalotyynyjä (nämä ihan parhaita kuulemma raskausmahan kanssa nukkumiseen sekä myöhemmin imetyksessä), joten aion olla siellä kahdeksalta aamulla hakemassa omaani, sillä ne kuulemma menee yleensä välittömästi kun saapuvat :D!!

Ajatukset alkavat olla aika voimakkaasti jo synnytyksessä ja vauva-arjessa, olemme myös käyneet perhevalmennuksissa, (joista voisinkin ensi kerralla kirjoitella), sekä äsken katselin synnytysvalmennusvideot läpi muistin virkistykseksi. Tänään on muuten laskettuun aikaan 50 päivää jäljellä, ja aina vain ajat käy jännittävämmiksi. Se on pieni hujaus vaan kun kohta on nyytti sylissä :)!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti